kulinaria
Zacznę od tego, że u mnie na święta zwykle jest więcej niż 12 potraw a to dlatego że zarówno ja jak i żona lubimy eksperymentować w kuchni a odwiedzający nas rodzice i teściowie coś od siebie zawsze dorzucą. Obowiązkowo goszczą na stole: domowy barszcz z uszkami, pierogi z kapustą i grzybami, pierogi ruskie, z samymi grzybami, często też inne mączne wariacje a także rozmaite sałatki- tutaj już lecimy z fantazją, nie tradycyjnie. Przed tegoroczną gwiazdką natrafiłem np. na artykuł o roszponce: https://onedaymore.pl/blog/roszponka/ , który zainspirował mnie aby wykorzystać tę zdrową i niskokaloryczną roślinę w świątecznych daniach. Zrobiłem sałatkę z roszponką, papryką, pikantnym serem pleśniowym, prażonymi orzechami i gruszką. Zniknęła w jeden wieczór choć przygotowałem dużą salaterkęwesoły


  PRZEJDŹ NA FORUM